کابل rg59 یا کابل Coaxial cable، یک نوعی از کابل های مسی است که با پوشش خاصی جهت جلوگیری از نویز و تداخل سیگنال محافظت می شود. کابل کواکسیال متداول ترین کابل برای انتقال اطلاعات در آنتن تلویزیون و ماهواره، دوربین مداربسته آنالوگ و … است. آنچه که در ادامه می خوانید به شرح زیر است:

  • اجزای تشکیل دهنده کابل کواکسیال
  • کیفیت کابل RG59 به چه چیزی بستگی دارد؟
  • تفاوت RG59 با RG6
  • مزایا و معایب کابل کواکسیال
  • نکات هنگام خرید کابل کواکسیال

اجزای تشکیل دهنده کابل RG59

کابل ار جی 59 دارای یک سیم فلزی مسی است که هسته کابل می باشد. هسته کابل کواکسیال توسط یک لایه عایق ضد رسانا و ضد برق احاطه شده است. سپس خود این لایه توسط یک عایق دوم توری فلز یا فویل پوشیده می شود. در نهایت کل این تشکیلات توسط یک جلد پوششی محافظت می شود.

کیفیت کابل RG59 به چه چیزی بستگی دارد؟

کیفیت کابل کواکسیال به پارامترهایی از جمله جنس مغزی کابل، جنس شیلد (عایق رسانا دور هسته) و همچنین کیفیت پلاستیکی که به عنوان روکش دور کابل قرار دارد بستگی دارد. در نظر داشته باشید هر چه جنس هسته که از مس خالص باشد قیمت آن بالاتر و کیفیت بهتری دارد. همچنین توجه داشته باشید که کیفیت تصاویری که در دستگاه ضبط تصاویر (DVR) با کیفیت کابل دارای رابطه مستقیمی است.

تفاوت RG59 با RG6

کابل کواک دارای انواع مختلفی است که شامل RG59 و RG6 می شود. می توان گفت اصلی ترین تفاوت این دو کابل در ساختار آنها است. کابل RG6 نسبت به کابل RG59 ضخیم تر است. به بیان دقیق تر هسته داخلی کابل ار جی 6 و عایق آن ضخیم تر می باشد. در نتیجه کابل RG6 دامنه فرکانس بهتری دارد. به همین دلیل کابل RG6 نسبت به RG59 گرانتر است.

تفاوت مهمی دیگری که این دو کابل با هم دارند ولتاژ در کابل RG6 کمتر کاهش می یابد. بنابراین در مسیرهای طولانی کابل کشی کابل ار جی 6 کمتر دچار افت ولتاژ خواهد شد. با توجه به تفاوتی که این کابل ها با هم دارند هریک برای اهداف خاصی استفاده می شوند.

نقطه ضعف کابل RG6 هنگامی رخ می دهد که بخواهید از این کابل در برنامه های کاربردی زیر 50Mhz استفاده کنید. در این صورت محافظت از کابل های RG6 نمی تواند به طور صحیح جلوگیری از نویزهایی که در سطوح کمتر از 50Mhz وجود دارد جلوگیری کند. در این صورت سیگنال ممکن است با کابل RG6 بدتر از RG56 باشد.

به عنوان مثال کابل RG6 برای گیرنده های ماهواره ای بسیار مناسب است. زیرا ار جی 6 کیفیت سیگنال بهتری را ارائه می دهد و با سیم کشی فعلی سازگاری دارد. کابل RG59 نیز بیشتر برای سیگنال های ویدئویی استفاده می شود. زیرا بهترین کیفیت سیگنال برای فرکانس های استفاده شده را فراهم می کند.

مزایای کابل کواکسیال

دارای دوام و پایداری نسبتا بالا

مخارج نگهداری از آن پایین است

پهنای باند نسبتا وسیع جهت انتقال مناسب تصویر

دارای ظرفیت انتقال بالا

معایب کابل کواکسیال

مخارج بالای نصب

نصب آن نسبت به کابل های دیگر مشکل است

افت سیگنال در فواصل خیلی زیاد

نیاز به استفاده از عناصر خاص برای انشعابات

نکات هنگام خرید کابل کواکسیال

ممکن است برایتان سوال شود حال ارجی 59 یا ار جی 6 برای من مناسب است. اما چیزی که هنگام خرید کابل کواکسیال باید به آن توجه کرد کلاس هر کابل می باشد. هر کلاس کابل می تواند شیلدینگ و عایق متفاوتی داشته باشد. از این رو باید کلاس متناسب با کاربری خود را انتخاب نمایید.

1- شیلدینگ

شیلد کابل در واقع از تداخل نویزها جلوگیری می کند تا سیگنال ها کیفیت خوبی داشته باشند. کابل کواکسیال معمولا از دو نوع شیلد ساخته می شوند که یا سیم بافته هستند یا فویل. البته بیشتر کابل های کواکسیال هر دو شیلد را دارند. بنابراین هر چه شیلد بیشتر باشد یعنی آن کابل می تواند سیگنال ها را مسیر طولانی تری را بدون افت عملکرد طی کند.

شیلد فویلی معمولا شامل فویلی از جنس آلومینیوم یا میلار است. این نوع شیلد زیر یک سیم‌بافتۀ فلزی، به دی‌الکتریک چسبانده شده است. در واقع شیلد فویلی هسته را در برابر تداخلات الکترومغناطیسی با فرکانس بالا محافظت می کند.

شیلد سیم ‌بافته از تعداد زیادی رشته سیم‌های کوچک تشکیل شده است. شیلد سیم بافته اطراف دی‌الکتریک و یا شیلد فویلی بافته شده است. می توان گفت شیلد سیم ‌بافته کابل را در برابر تداخل فرکانس های پایین‌تر به خوبی عمل می کند

اغلب در ساخت کابل RG59 از یک سیم‌ بافتۀ مسی و در کابل RG6 از سیم ‌بافتۀ مسی یا آلومینیومی استفاده می شود.

توجه

بهتر است جهت کابل کشی از فیش BNC کیفیت بالا در هر دو نوع فیش BNC پرسی و فیش BNC پیچی استفاه شود.

2- غلاف کابل

به فضاهای بازی که در بالای سقف و یا در زیر کف ساختمان جهت گردش هوا وجود دارد پلنوم گفته می شود که در ساختمان ها ضروری است. اما این فضاها در هنگام آتش سوزی به دلیل وجود اکسیژن در این بخش ها می تواند مشکل زا شوند. بنابراین، اگر از کابل استانداردی در این بخش ها استفاده نشود ممکن است باعث گسترش سریع آتش و دود زیاد شود.

لذا برای جلوگیری از این مشکل از کابل پلنوم که دارای روکش نسوز است در ساختمان ها استفاده می شود. بنابراین تمام کابل هایی که در فضای پلنوم استفاده می شود با ید دارای استاندارد پلنوم باشد.

چنانچه از کابل در فضاهای باز که در معرض نور آفتاب و بارندگی است استفاده می کنید باید دارای غلاف پلی اتیلن یا PVC ضد اشعه UV خورشید باشد. کابل های OUT DOOR باید همچنین در برابر ساییدگی، مواد شیمیایی، رطوبت نیز مقاوم باشند. به خصوص وقتی کابل را قرار است دفن کنید. اگر غلاف آن استاندارد نباشد ممکن است رطوبت به داخل کابل نفوذ کند و شیلد یا هادی را فاسد کند.

کابل دایرکت بوریال هم دارای غلاف مخصوص پلی اتیلن PE می باشد و هم در غلاف آن مادۀ ژل مانندی وجود دارد که مانع پوسیدگی کابل توسط رطوبت یا آب می‌شود.

1. قیمت جی پی اس حیوانات ردیاب سالمندان هایک ویژن تهران آداپتور صنعتی

دوربین مدار بسته داهوا هایک ویژن نصب دوربین مداربسته